Túrótorta

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Marianna

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

450

Nehézség

Túrótorta

Recept leírás:

Hozzávalók:

12 db tojás
12 ek cukor
12 ek liszt Szódabikarbóna
Piros, kék, zöld és sárga ételfesték
Krémhez:
50 dkg túró
15 dkg porcukor
1 cs vaniliás cukor
2 kk vanilia aroma
1 dl víz
12 g zselatin
3 dl habtejszín
Dekoráció:
18 dkg étcsokoládé
2 ek olivaolaj
2 ek habtejszín
20 dkg roletti

*

Elkészítés:

A piskótákat laponként sütjük.
3 tojást szétválasztunk, a fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd egyesével a sárgáját is beletesszük.
Hozzáadunk 3 ek lisztet és 1 késhegynyi szódabikarbónát.
Legvégül az ételfestéket ízlés szerint (attól függ, mennyire intenzív színt szeretnénk).
Előmelegített sütőben tüpróbáig sütjük.
A krémhez a túrót áttörjük a porcukorral, vaniliás cukorral és az aromával.
A zselatint felmelegítjük, majd hozzáadjuk a túróhoz.
A habtejszínt remegős habbá verjük, majd a túrós masszához keverjük óvatosan.
Megtöltjük a lapokat, tetejét és oldalát is megkenve, majd hűtőbe tesszük 1 órára.
Közben a mázhoz a csokit gőz felett olvasztjuk, olivaolajjal és habtejszínnel hígítjuk.
Mikor már nem forró a máz, a torta tetejére öntjük.
Rolettivel körberakjuk.
Jó étvágyat!
Tipp: ha nem rakjuk körbe semmivel is tartós a hab, illetve én díszítésképp boltban kapható virágokat, csoki szivecskéket és köszöntő táblát raktam rá.

Túrótorta

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Túrótorta

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!