Hozzávalók:
1 piskótalap (4 tojásból)
65 dkg túró
1 citrom leve
3 tojássárga
2 egéssz tojás
500 ml hejszín
15 dkg cukor
10 db lapzselatin
*
Elkészítés:
Megsütöm a piskótát és mikor kihült kettévágom .
A túrót összekavarom a citromlével.
Beáztatom a zselatint hideg vízbe.
A cukrot a tojásokat és a tojássárgáját kikavarom.
Felverem a tejszínhabot jó keményre.
Leszüröm a zselatint és felmelegítem (nem főzöm).
Mikor mindent előkészitettem akkor a túrós masszában belekavarom a zselatin,aztán a tojásos masszát és a legvégén óvatosan a tejszinhabot.
A piskótalapot egy kapcsos formába helyezem és ráöntöm a fenti krém felét,rá a piskóta és a megmaradt krém a hüttőben teszem legalább 8 órát Mikor kihűlt tetszés szerint dÍszítem gyümölcsökkel Lehet a piskótalap helyett babapiskótát is használni !