Túrós,megyes pite

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kautz József

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

12

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Könnyű

Túrós,megyes pite

Túrós,megyes pite

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

A tésztához:
60 dkg finomliszt
40 dkg margarin
20 dkg cukor
1 cs.sütőpor
3 db tojás sárgája
2 evőkanál tejföl
csipet só
A tészta lekenéséhez:
1 db tojás
A töltelékhez:
1 kg túró
20 dkg magozott meggy
1 citrom reszelt héja
10 dkg cukor
2 db tojás
2 cs.vaníliás cukor
2 ek.búzadara

*

Elkészítés:

Előkészítés: A túrót szűrőn vagy krumplinyomón áttörjük. A tojásokat szétválasztjuk. A lisztet a zsiradékkal gyorsan elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát. Két egyforma cipót formálunk belőle, és hűvös helyen, fél órát pihentetjük.
Elkészítés: A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral,a fehérjét kemény habbá verjük. A túrót elkeverjük a cukorral kikevert tojás sárgájával,vaníliás cukorral,citromhéjjal,búzadarát majd óvatosan beleforgatjuk a fehérje habot. A tésztából két lapot nyújtunk a tepsink méretére. A tepsibe helyezzük az egyik lapot, ráhalmozzuk a túrótölteléket, megszórjuk a meggyel,kicsit belenyomkodjuk majd befedjük a másik lappal. Felvert egész tojással lekenjük, villával megszurkáljuk, majd sütőben, 180 fokon, 35-40 perc alatt készre sütjük

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Túrós,megyes pite