Hozzávalók:
2 rúd réteshez: :
1 cs. Tante Fanny réteslap
1/2 kg túró
40 dkg mirelit gurulós málna
5 ek.kristály cukor
2 cs.vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
2 db tojás
csipet só
zsemlemorzsa
10 dkg vaj
2 ek.búzadara
porcukor
*
Elkészítés:
Előkészítés:A tojásokat szétválasztjuk.A sárgáját kikeverjük cukorral a fehérjét kemény habbá verjük.A túrót villával összetörjük vagy krumplinyomón átnyomjuk.A málnát kiolvasztjuk,lecsepegtetjük.A vajat felolvasztjuk.
Elkészítés:A túrót összekeverjük a cukros tojások sárgájával,vaníliás cukorral,citromhéjjal,búzadarával és a tojáshabbal.A réteslapot nyírkos /de nem vizes /konyharuhára terítjük.A lapokat megkenjük olvasztott vajjal,a felsőt megszórjuk kevés zsemlemorzsával.A túrótölteléket elosztjuk a két rúdhoz.A túróba a lap hosszában mélyedést készítünk,beleszórjuk a málnát és a konyharuha segítségével felcsavarjuk.A tetejét megkenjük olvasztott vajjal és sütőpapírral bélelt tepsiben,előmelegített sütőben szép aranybarnára sütjük.
Tálalásnál porcukorral megszórhatjuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!


