Hozzávalók:
60 dkg liszt
20dkg porcukor
4-5 evőkanál tejföl2 tojás
10 dkg olvasztott ráma
2 teáskanál szódabikarbóna
csipetnyi só
50 dkg túró
20 dk porcukor
4 evőkanál búzadara
3 vaníliacukor
3 tojás
1 vanília aroma
1 citrom leve és reszelt héja
20 dkg darált dió
15 dkg porcukor
3 vaníliacukor
fél rumaroma
baracklekvár ízlés szerint
*
Elkészítés:
60 dkg liszthez adunk 20 dkg porcukrot, 2 egész tojást10 dkg olvasztott rámát amibe belekeverem a tejfölt hogy ne legyen az egyik meleg, a másik hideg, 4-5 evőkanállal,2 teáskanál szódabikarbónát, pici sót, összegyúrjuk, kicsit pihentetjük, addig elkészítjük a tölteléket.
50 dkg túrót, 20 dkg porcukrot, 4 evőkanál búzadarát, 3 vaníliás cukrot, 3 tojást egy vanília aromát, citromhéjat és lét jól kikeverünk.
20 dkg darált diót, 15 dkg porcukorral, 3 vaníliás cukorral fél rum aromával eldolgozunk.
A tésztát 3 felé osztjuk,kinyújtjuk, papírral bélelt tepsibe tesszük az egyik kinyújtott lapot, erre baracklekvárt kenünk, rászórjuk a diós keveréket, rá a másik lap, ezt is megkenjük lekvárral, erre tesszük a túrót, majd befedjük a harmadik lappal. Megszurkáljuk villával és közepes tűzön sütjük. 140 fokon légkeveréssel, 30 perc, ez gáznál 170- fok lehet.
Vaníliás porcukorral megszórjuk!
28×40 es tepsiben sütöttem.
