Túrós Zserbó:

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gabimami

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

10

Előkészítési idő (perc)

45

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Könnyű

Túrós Zserbó:

Recept leírás:

Hozzávalók:

HV: A tésztához:
40 dkg liszt,
15 dkg porcukor,
1 tojás sárgája,
3 evőkanál tejföl,
5 dkg disznózdír,
1 kk szódabikarbóna.
három cípót formálunk belőle.
15 dkg barack lekvár.
Túró töltelék:
fél kiló túró,
15 dkg porcukor,
3 evőkanál búzadara,
3 tojás sárgája és a felvert habja,
1 vaniliás cukor,
1/2 citrom reszelt héja.
Dió töltelék:
15 dkg darált dió,
10 dkg porcukor,
1 vaniliás cukor,
1/2 reszelt citrom héj.
Közepes Tepsi:
Tepsi kikenéshez: 1 evőkanál

*

Elkészítés:

A lisztet egy mély tálba öntöm, közepébe mélyedést készítek, ebbe teszem a hozzá valókat és síma tésztává gyúrom, 3-rom cipóvá formázom.
Lisztezett gyúródeszkán tepsi nagyságúra nyújtom, és zsírozott tepsibe fektetjük.
Majd  baracklekvárral megkenjük, és rá hintjük a diót.
Második lapot erre fektetjük, és az elkészített túró tölteléket egyenletesen rákenjük a tésztára.
Majd a harmadik lapot rá fektetjük a túró töltelékre,és kissé a szélét le nyomkodjuk .
Végül villával enyhén meg böködjük,és elő melegített sütőben, lassú lángon készre sütjük.
Amikor kihült porcukorral meghintjük a tetejét, vagy csokimázt készítünk rá.
S végül szeleteljük, nagyon finom és kiadós.

Túrós Zserbó:

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Túrós Zserbó:

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!