Hozzávalók:
6 db zsemle
1/2 kg túró
1 tojás
1 pohár tejföl
2 vaníliás cukor
citromhéj
mazsola
ízlés szerint cukor
(Ez a töltelék mennyiség elég 8 db zsemlébe is)
*
Elkészítés:
1/2 kg.
tehéntúrót összekevertem 1 tojással, vaníliás cukorral, kis citromhéjjal, kevés mazsolával, és egy kevés barna nádcukorral.
A 6 zsemle tetejét vékonyan levágtam, a belsejét kiszedtem, amit tejföllel még hozzákevertem a túróhoz.
Ezután a zsemléket meleg tejbe áztattam, melyet ízesítettem egy kis nádcukorral, és vaníliás cukorral, majd a sütőpapíros tepsibe sorakoztattam őket.
A tölteléket belekanalaztam a kivájt és áztatott zsemlékbe, majd a tetejüket is megmártogattam a maradék tejben, majd visszaraktam a zsemlék tetejére, ezután megkentem őket tejföllel, megszórtam kevés nádcukorral, és 200 C-on kb.
45 percet sütöttem légkeveréssel.


