Hozzávalók:
6 tojás
25 dkg cukor
30 dkg liszt
1 sütőpor
5 kanál forró viz
Krémje:
60 dkg tehéntúró
500ml tejszín
15dkg cukor
5 tasak tejszinhaberősítő
1 meggykompót (nagy)
*
Elkészítés:
A tojásfehérjéket nagy tálba, a sárgákat pohárba teszem. Jól felverem a fehérjéket, hozzáadom a cukrot, majd a sárgákat, a vizet, és végül a lisztet és sütőport ,egy tortalapot sütök
A meggyet leszűröm,kimagolm és összedarabolom.
Kikavarom a tehéntúrót a cukorral,,rá a tejszínhabot felverem az erősitővel és a végén összevegyitem.Három fele osztom ami a bevonáshoz szükséges lehet kevesebb.
Tortástálra helyezek 1 lapot meglocsolom a meggykompót levével ráteszem a meggy felét és az eggyik rész krémet ,ezt mégegyszer megismétlem és a megmaradt krémmel bevonom,tetszés szerint gyümölccsel díszítem !