Túrós-tejfölös sztrapacska húsos szalonnával

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

25

Nehézség

Túrós-tejfölös sztrapacska húsos szalonnával

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 kg krumpli
20-25 dkg liszt
1 tojás

25 dkg juhtúró vagy tehéntúró
2-3 dl tejföl
20 dkg húsos szalonna

*

Elkészítés:

A krumplit lereszelem, sózom,  ráütöm a tojást, hozzáadom a lisztet, a krumpli fajtájától függ, hogy mennyi kell, ha nagyon sok lé keletkezik reszeléskor, érdemes leönteni róla, inkább  krumplis legyen a tészta, mint lisztes.  Forró vízbe szaggatom, ha feljön a víz tetejére, lehet kiszedni. A húsos szalonnát kockára vágva pörcösre sütöm  a zsírját ráöntöm a kifőtt sztrapacskára, és a túró felét is ráteszem, együtt jól átmelegítem, összekeverem.  Tálaláskor rámorzsolom a túró másik felét, megszórom  a szalonna pörcökkel, és mindenki ízlése szerint tesz rá tejfölt.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Túrós-tejfölös sztrapacska húsos szalonnával

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!