Hozzávalók:
1 kg krumpli
20-25 dkg liszt
1 tojás
só
25 dkg juhtúró vagy tehéntúró
2-3 dl tejföl
20 dkg húsos szalonna
*
Elkészítés:
A krumplit lereszelem, sózom, ráütöm a tojást, hozzáadom a lisztet, a krumpli fajtájától függ, hogy mennyi kell, ha nagyon sok lé keletkezik reszeléskor, érdemes leönteni róla, inkább krumplis legyen a tészta, mint lisztes. Forró vízbe szaggatom, ha feljön a víz tetejére, lehet kiszedni. A húsos szalonnát kockára vágva pörcösre sütöm a zsírját ráöntöm a kifőtt sztrapacskára, és a túró felét is ráteszem, együtt jól átmelegítem, összekeverem. Tálaláskor rámorzsolom a túró másik felét, megszórom a szalonna pörcökkel, és mindenki ízlése szerint tesz rá tejfölt.