Hozzávalók:
1/2 kg krumpli(pucolva, tisztán mérve)
Kb. 20 dkg liszt
1 tojás
só
20 dkg túró
tejföl
*
Elkészítés:
A krumplit sós vízben megfőzöm, leszűröm, deszkára borítom, összetöröm.
Megvárom, amíg teljesen kihűl, sózom, majd a tojással és annyi liszttel amennyit felvesz összegyúrom. Nem kell túl lisztesnek lennie, csak annyi liszt kell hozzá, hogy összeálljon a tészta.
Lisztezett deszkán kinyútjom, kb 5 centis csíkokra vágom, azokat pedig 1 centis darabokra és nudlivá sordom őket.
Bő vízben kifőzöm, ha feljön a víz tetejére, akkor már jó, hamar megfő. Szűrővel kiszedem, leöblítem hideg vízzel, jól lecsepegtetem és olyen edénybe rakom, ami mehet a sütőbe.
Megsózom, megszórom a túróval, sütőben jól átforrósítom, tányérra szedve tejföllel tálalom.