Hozzávalók:
80 dkg liszt
13 dkg olvasztott zsír
2 tojás
5 dkg élesztő
kb. 1 marék cukor
2 dl tej
Töltelékhez:
25 dkg túró
cukor, ízlés szerint
citromhéj
krémtúró
só
sütésálló lekvár
*
Elkészítés:
Az élesztőt langyos tejben kb. 1 kk. cukorral megfuttatjuk.A lisztet, zsírt, tojást, élesztőt, cukrot összekeverjük,én gép segítségét vettem igénybe.
Ha sima a tészta és elválik az edény falától, akkor kiöntjük, és kinyújtjuk. Felkockázzuk vagy téglalap alakúra vágjuk,tölteléktő függően.A tésztákat megtöltjük túróval, és apró batyukat készítünk,illetve a lekvárral töltöttet feltekerjük.Zsírozott vagy papírozott tepsibe tesszük, és megtöltve hagyjuk kelni kicsit -kb. negyed vagy fél órát, attól függ, milyen nagy sütiket szeretnénk.Ha megkelt, akkor megsütjük kb. 15 perc alatt. Odafigyelve,mert,mint a képek is bizonyítják az én túrósaim kicsit tovább voltak odabenn. 😉