Hozzávalók:
Hozzávalók töltelék:
1 kg. tehén túró összetörve
16 dkg. eritrit
15 dkg. mazsola
1 citrom reszelt héja
4db. s-es tojás
4-5 ek. gríz
Tészta hozzávalók:
1 kg.liszt
1 tk. só
15 dkg.vaj
2 ek. eritrit
3 dl. tej
3 dkg. élesztő
Tészta tetejére:
1 tojás,2 ek. tejföl,pici édesítő keveréke
*
Elkészítés:
Töltelék elkészítés:
A hozzávalókat összekeverjük(a tojásfehérje kivételével) és hűtőbe tesszük.
Töltés előtt a fehérjét felverjük és fakanállal belekeverjük a túrós masszába.
Tészta elkészítés:
A vajat tálba tesszük, hozzáadjuk a lisztet, sót eritritet az egész tojásokat, majd a langyos tejet,amiben feloldottuk az élesztőt
Jól kidolgozzuk, közepesen lágy tésztává gyúrjuk.
Letakarva megkelesztjük.(duplájára)
Ha megkelt, kb. fél ujjnyi vastagra nyújtjuk, négyzetekre vágjuk, megtöltjük a töltelékkel, tepsibe rakjuk, lekenjük a tojás-tejföl keverékkel, előmelegített sütőben 200 fokon (légkeverésen 30-35 perc alatt) szép pirosra sütjük.
Nagyon finom, puha igazi kelt tészta.
Jó étvágyat hozzá!
saját recept