Hozzávalók:
A tésztához:
2 dl tej
1 tojássárgája
3 ek cukor
1 mk só
10 dkg vaj
50 dkg liszt
5 dkg éleszto
A toltelékhez:
40 dkg túró
2 tojássárgája
1 csomag vaníliás cukor
5 dkg cukor
Tetejére:
1 tojássárgája
némi tejfol
*
Elkészítés:
A toltelékhez valókat egy tálban osszekeverjuk, a túrót villával alaposan szétnyomkodjuk.
A langyos tejben felfuttatjuk az élesztot egy kanál cukorral. A tobbi hozzávalóval jól megdagasztjuk és kb. fél órára meleg helyre tesszuk kelni.
Ha megkelt a tészta, lisztezett nyújtódeszkára vagy nyújtólapra tesszuk, kinyújtjuk kb. fél cm vastagságúra. Kb. 8×8 cm-es négyzetekre osztjuk, amelyek kozepére túrótolteléket rakunk. Sarkait kozépen osszefogjuk.
Sutopapírral bélelt tepsire rakjuk, kicsit távol egymástól, mert sutés kozben még kel, dagad. 10 percnyi sutés után tojássárgájával kikevert tejfollel megkenjuk a tetejét. Elomelegített sutoben 180 fokon kb. 35 perc alatt megsutjuk. Nekem elég volt 20 perc.