Túrós-szőlős császármorzsa

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kertes a konyhában

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Könnyű

Túrós-szőlős császármorzsa

Recept leírás:

Hozzávalók:

Hozzávalók:
200g búzadara
100g liszt
5dl tej
3darab tojás
125g tehéntúró
100g porcukor
csipet só
1 citrom héja
200g szőlő
100g vaj vagy margarin

*

Elkészítés:

A búzadarát, lisztet, sót, a tejjel simára keverjük, és ha lehet pár órára hűtőbe tesszük, majd hozzákeverjük a túrót, a tojások sárgáját,a leszemezett szőlőt. A végén a cukorral felvert fehérjét is lazán beleforgatjuk a masszába.
A vaj 1/4-ét egy vastag falu lehetőleg teflonos serpenyőben felforrósítjuk, és a massza 1/4-ét belemerjük. Mikor az alja megsült, egy lapáttal négybe vágva megfordítjuk, és apróra daraboljuk közben kevergetve, hogy egyformán piruljanak a morzsák. Így járunk el a másik három résszel is.
Tálra szedjük, porcukorral melegen fogyasztjuk.
Jó étvágyat hozzá!

Túrós-szőlős császármorzsa

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Túrós-szőlős császármorzsa

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!