Túrós, szilvás lepény

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Nagynékati

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

8

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Könnyű

Túrós, szilvás lepény

Recept leírás:

Hozzávalók:

Tészta:
50 dkg tehéntúró
4 db tojás
10 dkg porcukor
6 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
Töltelék:
75 dkg szilva
1 citrom leve
5 dkg porcukor
Tetejére:
2 evőkanál zsemlemorzsa
4 dkg vaj

*

Elkészítés:

Simára keverjük az áttört túrót a tojások sárgájával meg a sütőporral, és hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a lisztet, végül a tojások kemény habbá vert fehérjét. Felét kizsírozott tortaformába vagy tepsibe terítjük és megszórjuk a megmosott kimagozott szilva kétharmad részével, amit a citromlével és cukorral ízesítve egy óráig állni hagyunk. Bevonjuk a maradék túrós tésztával, tetejét  kirakjuk a maradék szilvával és meghintjük zsemlemorzsával, meg apróra morzsolt vajdarabokkal. A forró sütőben addig sütjük, amíg a beleszúrt tűre már nem tapad ragacsos massza.

Túrós, szilvás lepény

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Túrós, szilvás lepény

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!