Hozzávalók:
13 dkg margarin
4 tojás
30dkg liszt
tej,élesztő,
mazsola,citrom reszelt héja,
vanilias porcukor a megszóráshoz
Töltelék: 50 dkg
*
Elkészítés:
Habosra keverünk 4 tojássárgáját 13 dkg margarinnal, hozzáadunk 3 dkg tejben megfuttatott élesztőt, 30 dkg lisztet és alaposan kidolgozzuk. A fele tésztát a kizsírozott, lisztezett tepsibe tesszük. Töltelék: 50 dkg túrót, 25 dkg porcukrot és 1 cs. vaníliás cukrot simára keverünk. hozzáadunk 10 dkg mazsolát és 1 citrom reszelt héját , végül a tojások keményre vert habját és 1evőkanál lisztet. A tepsibe öntjük és ráborítjuk a másik kinyújtott tésztát. Kb. 1-2 órát pihentetjük. Előmelegített sütőben sütjük. Tetejét még melegen vaníliás porcukorral meghintjük.


