Túrós rózsa (Gluténmentes)

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kata Boszi

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (1 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

90

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Haladó

Túrós rózsa (Gluténmentes)

Recept leírás:

Hozzávalók:

10 dkg Nutri Free mix per pane liszt
10 dkg Miklós’ Universal mix liszt
5 dkg Maria’s sweet baking mix liszt
100 ml tej
5 dkg olvasztott vaj
1 db tojás
1,5 dkg élesztő
5 dkg cukor
1 kk só
A töltelékhez:
25 dkg túró
5 dkg cukor
½ db citrom reszelt héja
12 szem mazsola
A kenéshez: 1 db tojás villával kicsit felverve.
A díszítéshez: porcukor.

*

Elkészítés:

A tejben egy evőkanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt.
A lisztbe szórjuk a sót, a maradék cukrot, beleöntjük az élesztős tejet, a tojást és az olvasztott (de nem forró) vajat, majd az egészből sima, az edény falától elváló tésztát gyúrunk.
A tésztát konyharuhával letakarjuk, és minimum fél óra alatt duplájára, két és félszeresére kelesztjük.
A töltelékhez a hozzávalókat összekeverjük.
Mikor a tészta megkelt, 3-4 mm vastagra nyújtjuk, és kb.
10 cm átmérőjű körlapokat szaggatunk belőle, négy helyen bevágjuk a kör középpontja felé, de nem vágjuk át teljesen.
Minden korong közepébe egy teáskanálnyi tölteléket halmozunk, majd megformázzuk a süteményeket.
Ezután sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, felvert tojással megkenjük, 15-20 percig kelesztjük.
Végül 180 fokos sütőben kb.
30 perc alatt aranybarnára sütjük.
Tálalás előtt megszórjuk porcukorral.

Túrós rózsa (Gluténmentes)

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Túrós rózsa (Gluténmentes)