Hozzávalók:
1 csomag rétestészta
2 tojássárgája
1 1/2 dl tej
1 darabka vanília/1 csomag vaníliás cukor
1 tetézett kk liszt
30 dkg túró
*
Elkészítés:
Egy csomag rétestésztát elovesszunk a fagyasztóból és kiolvasztjuk. Miután kiolvadt, egy sodrófával kinyújtjuk.
A toltelékhez 2 tojássárgáját 1 1/2 dl tejjel, egy csomag vaníliás cukorral, 1 tetézett kk liszttel surure fozunk. 30 dkg túrót áttorunk, elkeverjuk a kihult masszával és belekeverjuk a keményre felvert tojáshabot. Az így elkészített toltelék sokkal finomabb és nem olyan száraz.
Túrós rétest sósan is készíthetunk, ilyenkor a toltelékbe finomra vágott kaprot hintunk, és kissé megsózzuk. Cukrot természetesen nem teszunk bele.
(A recept Mária Hajková Édeskonyv c. szakácskonyvébol származik.)