Hozzávalók:
80 dkg rétes liszt
2 db.tojás
csipet só
1 ek ecet
kb.4 dl langyos víz
töltelék:
1 kg túró
1 tojás
1 citrom reszeléke
1 cs vaniliás cukor 2-3 ek tejföl
olvasztott vaj
20 dkg cukor
*
Elkészítés:
A hozzávalokkal rugalmas tésztát gyúrunk ,akkor jo, ha már hólyagos.Takarjuk le és 20 percet hadjuk állni.
Addíg készítsük el a tölteléket:
A túrót törjük össze villával adjuk hozzá a tojást vaniliás cukrot ,citromreszeléket mazsolát és a tejfölt keverjük össze.
A tésztát elöbb deszkán sodorjuk el tepsi méretüre majd helyezzük át abrosszal leterített asztalra amellyet elötte lisztezzünk le, ne hogy leragadjon a tésztánk és olajos kézzel nyújtsuk ki kicsivel nagyobbra mint az asztal teteje .
Locsoljuk le olvasztott vajjal és szórjuk rá egyenletesen a tölteléket csavarjuk fel az abrosz segítségével.
Helyezzük tepsbe 180 C fokos sütöben szép pirosra sütjük.