Hozzávalók:
1 cs réteslap (9 lapos)
1/2 kg túró
cukor, vaníliás cukor
citromhéj, mazsola
1 egész tojás
lazításhoz egy kis tejföl
kenéshez olvasztott vaj
fejtett meggy (elhagyható)
*
Elkészítés:
Volt a hűtőben egy csomag (9 lapos) réteslapom, túró is volt hozzá, gyorsan összedobtam délelőtt, 3 kis rúd lett belőle.
A lapokat egyenként megkentem olvasztott vajjal, majd rászórtam a túrót, melyet cukorral, reszelt citromhéjjal, mazsolával, egy tojással, vaníliás cukorral ízesítettem és még egy kis tejföllel lazítottam.
Erre került még egy kis fejtett meggy és cseresznye.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tettem, a maradék vajat elkevertem a tejföllel és ezzel kentem le a rudak tetejét, majd 190 fokon sütöttem légkeveréssel.


