Hozzávalók:
1 fej karfiol
25 dkg túró
1 doboz tejföl
25 dkg reszelt sajt
só, bors, pici vegeta
őrölt szerecsendió
3-4 tojás
*
Elkészítés:
A megmosott karfiolt rózsáira szedjük és sós vizben megfőzzük. Ha puhára főtt a karfiol akkor leszűrjük és hideg vizzel leöblitjük majd hűlni hagyjuk. Közben a tojásokat összekeverjük a tejföllel, sóval, borssal, túróval. A kihűlt karfiolt krumplinyomóval kicsit megtörjük – nem pépesre csak egy kicsit – majd összekeverjük a tejfölös túróval. Pici őrölt szerecsendióval is izesitjük. Vigyázzuk hogy ne törjük nagyon össze a karfiolt.
A tepsit kiolajozzuk, beleöntjük a karfiolos masszát, tetejét gazdagon megszórjuk reszelt sajttal és 35 perc alatt megsütjük.
Volt a hűtőben kevés füstölt hús maradék, ezért felhasználtam a recepthez. A húst kis kockákra vágtam ,
a tepsibe beleöntöttem a karfiolos massza fét, ezután megszórtam a húsdarabokkal, majd ismét karfiolt raktam rá. Tetejére sajtot raktam és megsütöttem.
Tartármártással kináltam.

