Hozzávalók:
25 dkg félzsíros tehéntúró
25 dkg margarin
15 dkg Nutri Free mix per Pane liszt
10 dkg Miklós’ Universal mix liszt
1 db tojássárgája
1 tk só
kevés rizsliszt a nyújtáshoz
A tetejére: 1 db tojásfehérje
2-3 dkg reszelt sajt, esetleg szezámmag
*
Elkészítés:
A hozzávalókat összegyúrjuk, majd betesszük a hűtőbe pihenni, minimum 30 percre, de minél többet pihen, annál jobb lesz a tészta.
A pihentetés után ujjnyi vastagra kinyújtjuk, kisebb méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, tepsire rakosgatjuk őket, majd villával felvert tojásfehérjével megkenjük, és a reszelt sajttal megszórjuk.
200 fokra előmelegített sütőben sütjük 5 percig, majd 180 fokon további 15-20 percig, amíg a sajt megpirul a tetején.