Hozzávalók:
A tésztához:
10 dkg vaj(vagy margarin)
18 dkg liszt
5 dkg porcukor
1 vaníliás cukor
1 db tojássárgája
1 ek. tejföl
A töltelékhez:
30 dkg túró
15 dkg tejföl
6,5 dkg porcukor
1 db tojás + a fehérje ami maradt
1 cs. vaníliás cukor
1 kk. fahéj
1 db citrom reszelt héja
2 csapott ek. liszt
30 dkg szilvabefőtt, feldarabolva
10 dkg fahéjas szilvadzsem és 10 dkg sűrű szilvalekvár
*
Elkészítés:
10 dkg fahéjas szilvadzsem és 10 dkg sűrű szilvalekvár
A lisztet összemorzsolom a vajjal(vagy margarinnal), majd összegyúrom a többi hozzávalóval. Fóliába csomagolva 20 percre beteszem a hűtőbe.
Lisztezett deszkán kicsit nagyobbra nyújtom, mint a piteforma. Belesimítom a formába. Villával helyenként megszurkálom és előmelegített sütőben 10 percig elősütöm.
Az szilván kívül mindent összekeverek a töltelékhez és rákanalazom az elősütött pitére, majd rászórom a szilvát. 25-30 perc alatt sül készre.
Miután kihűlt, megkenem a tetejét fahéjas szilvadzsem és sűrű szilvalekvár keverékével.