Hozzávalók:
Hozzávalók:
· 35 dkg liszt
· 50 dkg túró
· 25 dkg Ráma margarin
· 6 tojás sárgája
· csipet só
· 1 citrom reszelt héja
· 1 sütőpor
· tejföl
· búzadara
· 5 evőkanál porcukor
· 1 tojás a kenéshez
· 1,5 dl tej
*
Elkészítés:
1. A tölteléket elkészítjük.
2. 1,5 dl tejből és búzadarából lágy tejbegrízt készítünk.
3. Kihűtjük.
4. A túróba beleteszünk 4 evőkanál porcukrot, 3 tojás sárgáját, 1 citrom
héját belereszeljük.
5. Beletesszük a tejbedarát és alaposan eldolgozzuk.
6. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a túróhoz és finoman
habosra kikeverjük.
7. A lisztbe beletesszük a sütőport, a csipet sót és 1 evőkanál porcukrot.
8. Margarinnal összemorzsoljuk.
9. Hozzáadjuk a 3 tojás sárgáját.
10. Összedolgozzuk annyi tejföllel, hogy jól gyúrható legyen.
11. A tésztából 2 cipót készítünk.
12. Az egyiket a tepsi méretére nyújtjuk, majd nyújtófára tekerjük és a
kizsírozott tepsibe tesszük.
13. Rátesszük a túrótölteléket, szépen elosztjuk.
14. A másik cipót is kinyújtjuk és a fent leírt módon a tetejére helyezzük.
15. Több helyen villával meg szurkáljuk.
16. Bekenjük felvert tojással.
17. Előremelegített, de nem forró sütőbe tesszük, 45-50 percet sütjük.
18. Kihűlés után vaníliás porcukorral meghintjük.
				
															

