Hozzávalók:
Hozzávalók tésztához: 30 dkg
Hozzávalók a töltelékhez: 500 g
*
Elkészítés:
Elkészítés:A töltelékhez a krumplit megfőzzük, kihűtjük, krumplinyomón átnyomjuk, hozzáadjuk a krumplinyomón áttört túrót, félretesszük. A tojásfehérjét a kristálycukorral kemény habbá verjük. A tojássárgáját a 9 dkg cukorral, vajjal, reszelt citromhéjjel habosra keverjük. A krumplit, a túrót kikeverjük, hozzáadjuk a habosra kevert tojássárgáját, a mazsolát, és óvatosan hozzákeverjük a habbá vert fehérjét. A tölteléket félretesszük.
A tésztához a lisztet, sütőport, csipetnyi sót, porcukrot összekeverjük, elmorzsoljuk a vajjal, és a tojással, tejföllel összegyúrjuk. Kétfelé osztjuk, egyik felét kinyújtjuk, és a tepsi aljára tesszük. Nem kell sem zsírozni, sem lisztezni a tepsit, papír sem kell alá. Ráöntjük az egész tölteléket, elsimítjuk, majd a másik fél tésztát is kinyújtjuk, és a tepsibe tesszük. 200 fokon 20-25 percig sütjük. A tepsi 22×30 cm.


