Hozzávalók:
Linzer tészta HV:
20 dkg liszt,
1 tojás,
2 dkg cukor,
3 evőkanál tejföl,
csipet só,
10 dkg sütőmargarin.+1 evőkanál búzadara.
Töltelékhez:
500 dkg krémtúró,
10 dkg cukor,
2 evőkanál tejföl,
2 vaniliás cukor,
5 dkg mazsola,
2 evőkanál búzadara.
Piskóta téstához:
4 tojás,
4 evőkanál cukor,
4 evőkanál liszt,
csipet sütőpor,
1 evőkanál instant kakaópor.
Gáz tepsi:
kenéséhez zsír, és 1 evőkanál liszttel megintjük.
*
Elkészítés:
A linzer tészta HV:
lisztet mély tálba öntsük, kis mélyedést készítünk.
Majd a hozzá valókat hozzá adjuk, és jól össze dolgozzuk, hogy sima tésztát kapjunk.
Lisztezett gyúró deszkán tepsi nagyságra nyújtjuk, és belefektetjük, majd az 1evőkanál búzadarával meghintjük.
A túrót a hozzá valókkal össze keverjül és a tésztára kenjük egyenletesen.
Majd a piskóta masszát elkészítjük a hozzá valókkal, és egyenletesen el simítjuk a tölteléken.
Előmelegített sütőben közepes hőfokon készre sütjük.
Tepsiben hagyjuk ki hülni, és kihülés után szeleteljük.