Hozzávalók:
A piskóta hozzávalói:
– 6 db tojás
– 6 ek cukor
– 6 evőkanál finomliszt
A töltelék hozzávalói:
– 2 tasak vaníliás pudingpor
– 5 ek kristálycukor
– 6 dl tej
– 25 dkg tehéntúró
*
Elkészítés:
A piskóta elkészítése: A 6 db tojásból, 6 evőkanál lisztből és 6 evőkanál cukorból piskótát sütünk.
A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, és legalább 10-15 percen keresztül dolgoztatjuk a robotgépet.
A fehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan beledolgozzuk a cukros tojássárgás masszát.
Több részletben hozzászitáljuk a lisztet, és óvatosan elegyítjük a habos tésztában.
Tetszés szerinti formába simítjuk, és előmelegített sütőben megsütjük.
Tűpróba!
A töltelék elkészítése: Amíg sül a piskóta, addig a 2 csomag vanília pudingporból, 6 dl tejjel és 5 evőkanál cukorral pudingot főzünk.
Ha langyosra hűlt a puding, akkor hozzákeverjük a 25 dkg túrót.
Amikor már langyosra hűlt a piskóta is, tepsiben hagyjuk, s akkor rákenjük a tölteléket, és egy éjszakára hűtőbe rakjuk.
Másnap felszeleteljük, s máris fogyasztható.
.
.