Túrós-őszibarackos pitetorta *

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Krisztina

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

0

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Túrós-őszibarackos pitetorta *

Recept leírás:

Hozzávalók:

40 dkg liszt
25 dkg vaj
2 evőkanál tejföl
2 tojássárgája
15 dkg cukor
csipet só
fél kg túró
ízlés szerinti cukor
1 csomag vaníliás cukor-bourbon
1 citrom reszelt héja
1 tojás
kb. fél kg őszibarack(konzerv is lehet) vagy fahéjas  szilvával= nagyon finom!
vaníliás porcukor

*

Elkészítés:

A lisztet(nálam félfogós liszttel készült, finomabb a tésztája) és a vajat morzsoljuk össze, majd gyúrjuk hozzá a cukrot, tejfölt, tojássárgáját, sót. Addig gyúrjuk, amíg a tészta egynemű lesz. Ha túl könnyednek, ragadósnak ítéljük, akkor további liszt hozzáadásával javíthatunk rajta. A kész tésztát tegyük hűtőbe addig, amíg a túrós krém elkészül.Ehhez a túrót villával törjük át, keverjük hozzá a vaníliás cukrot, cukrot, reszelt citromhéjat és a tojást.
A őszibarackot mossuk meg, vágjuk ketté és magját távolítsuk el.
A hűtőből kivett tésztát felelzzük el és erősen lisztezett felületen nyújtsuk ki egyenként mindkettőt a forma aljának megflelő méretűre 26 cm tortaforma. Az egyiket tegyük bele a sütőpapírral bélelt formába és borítsuk rá az ízesített túrót. A túró tetejét rakjuk ki a felezett őszibarackkal, majd az egészet borítsuk be a másik tésztalappal.
A felső lap tetejét szurkáljuk meg villával, majd toljuk előmelegített sütőbe, ahol 200 fokon süssük a pitét kb. 30 percig.
A formában hagyjuk kihűlni, majd vaníliás porcukorral leszórva, szeletekre vágva tálaljuk.

Túrós-őszibarackos pitetorta *

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Túrós-őszibarackos pitetorta *

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!