Hozzávalók:
30 dkg liszt
30 dkg porcukor
50 dkg túró
1 üveg kimagozott meggy
4 dl tej
2 tojás
10 dkg margarin
4 ek.olaj
1 sütőpor
1 citrom lereszelt héjja
( 24 x 40 cm tepsi )
*
Elkészítés:
A lisztet összekeverjük a sütőporral, porcukorral és a reszelt citromhéjjal. Margarinnal kikenjük a tepsi alját és oldalát, beleszórjuk a lisztes keverék felét. A túrót szétmorzsoljuk a liszt tetején, a meggyszemeket rárakosgatjuk és ráhintjük a maradék lisztet.
Habosra kikeverjük a tojásokat, hozzáadjuk a tejet és egyenletesen rálocsoljuk a lisztes sütire, megöntözzük olajjal.
Előmelegített sütőben előbb magasabb,majd kisebb hőfokon sütjük kb 45 percig,s közben figyeljük,hogy a közepe is megsüljön.
Amikor kihűlt kockákra vágjuk, s megszórjuk porcukorral.


