Hozzávalók:
1 kg kalácsliszt,1teáskanál só,4 evő kanál cukor,1 kocka élesztő,1 dl olaj,6 dl langyos tej.fél kg puha túró,1 egész tojás 15 dkg cukor,1 van.cukor,barack lekvár.
*
Elkészítés:
Az élesztőt 1dl langyos tejjel 1 evő kanál cukorral, felfuttatom.
A száraz alap anyagokat összekeverem, hozzá adom az olajat, a meg kelt élesztőt, és a maradék tejet.
Jól kidolgozom, és duplájára kelesztem.
Ha megkelt 120g gombócokat formálok tepsire rakom, és kelni hagyom.
Még kel, kikeverem a túrót.
Ha meg kelt egy kemény kerek tárggyal (pl.
mustáros üveg ) ki mélyitem minden gombóc közepét, és kanállal túrüt helyezek a közepébe.
Erre a lekvárt, és már mehet is 190 fokos sütőbe 30-35 percre.
Ha megsült van.
cukorral megszórom.