Túrós krumpligombóc vaníliasodóval

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

15

Nehézség

Haladó

Túrós krumpligombóc vaníliasodóval

Túrós krumpligombóc vaníliasodóval

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

Hozzávalók a gombócokhoz:
60 dkg. krumpli,
20 dkg. liszt,
5 dkg vaj,
csipet só.
a töltelékhez:
30 dkg. túró,
1 kanál tejföl,
kevés cukor,
1/2 csomagvaníliás cukor,
csipet só.
a tálaláshoz: zsemlemorzsa, esetleg porcukor (elhagyható)
a vaníliasodóhoz:
1,5 dl. tej,
1 kanál tejföl,
2 tojás,
kevés liszt,
1 kanál cukor, (vagy szorbit)
1, 5 csomag vaníliás cukor.

*

Elkészítés:

A gombócok elkészítése : A krumplikat sós vízben héjában megfőzzük.
Langyosra hűtjük, majd a héját lehúzzuk.
Összetörjük, hozzáadjuk a vajat, a lisztet, és egy csipet sót.
Jól összedolgozzuk annyira, hogy lágy, jól kezelhető tésztát kapjunk.
A liszt mennyiségével szabályozhatjuk a tésztánk nyújthatóságát.
5 mm.
vastagra nyújtjuk, és 5×5 cm.
-es négyzetekre vágjuk.
A megadott hozzávalókból elkészítjük a túró keverékét, és minden négyzet közepébe teszünk belőle.
Gombócokra hengergetjük két tenyerünk közt.
Forrásban lévő vízben kifőzzük a gombócokat, majd leszűrjük.
A vaníliasodó készítése: A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a tej felével jól elkeverjük, kevés liszttel besűrítjük.
Közben a fehérjét felverjük a cukorral, (szorbit) majd egyesítjük a felvert tojás sárgájával, a maradék tejben feloldott vaníliás cukorral.
Homogén, egynemű mártást kell kapnunk!
Pirított zsemlemorzsába forgatjuk, és a vaníliasodóval tálaljuk.
Megszórhatjuk porcukorral is.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Túrós krumpligombóc vaníliasodóval