Hozzávalók:
20 dk liszt
15 dk porcukor
4 tojás
10 ek. olaj
10 ek víz
1 sutôpor
1 uveg ribizli lekvár
66 db.gümbölyű piskóta
3 dl kávé (kevés rum elhagyható)
Krém
50 dk vajas túró
250 ml tejszin
200g tejfel
2 vanélia cukor
10 dk porcukor
zselatin fel zsakó(én narancsosat használtam)
*
Elkészítés:
A tojásfehérjéket a cukorral és a vízzel felverjük aztán ovatosan az olajat adagoljuk a tésztához a lisztet a sütőporral már lassan keverjuk hozzá .Kivajazott lisztezett tepsibe simítjuk.180 fokon sütjük.A kihült piskótát ribizli lekvárral megkenjük és a piskótát kávéba mártogatva a sütire rakjuk.
Krém: A túrót a tejfellel cukkorral simára keverjük a felvert tejszint lassan a krémhez keverjük A sütire halmozzuk és elsimítjuk .A fésűvel megcsíkozzuk és a zselatint az utasítás szerint a zacskón elkészítjük mikor kezd dermedni a sütire öntjük.