Hozzávalók:
Az eredeti recept 20 dkg porcukrot írt, soknak is találtam. Ma készítettem először ezt az édességet, ezért a tapasztalatom az, hogy kevesebb porcukor 15 dkg, vagy több túró én beletettem szinte fél kilót az eredeti recepthez.
Menet közben lehet látni, hogy kinek mi a jobb.
25 dkg túró
15 dkg porcukor
15 dkg kókuszreszelék (ebből tegyünk félre forgatáshoz)
1 reszelt citrom héja
1 csomag vaníliáscukor
Egészségesebben:
cukorbetegek is fogyaszthatják így
25-30 dkg túró
10 dkg xilit ledarálva
1 citrom reszelt héja
15 dkg kókuszreszelék (félre tenni belőle forgatni)
1 vanília kikapart belseje
*
Elkészítés:
Az alapanyagokat jól összegyúrom, tehát mindenki menetközben látja, hogy kell-e bele még kicsi túró vagy sem, én tettem az előírtnál többet. A cukrot pedig csökkenteni lehet, aki nem édesszájú. A masszából golyókat formálok, majd kókuszreszelékben megforgatom. Hidegen fogyasztható.
Gyors és egyszerű, nem kell főzni.