Túrós kelt finom kifli

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Ilona

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

90

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Túrós kelt finom kifli

Recept leírás:

Hozzávalók:

Hozzávalók:
Tésztához:
50 dkg liszt, 1 csapott kk só, 2,5 dkg friss élesztő, 2 dl tej,2 ek cukor, 1 vaníliás cukor, 10 dkg ráma, 1 egész tojás
Töltelékhez:
50 dkg túró, 1 vaníliás cukor, ½ citrom reszelt héja, mazsola kb 3 dkg, 1 egész tojás 2 EK porcukor
Tetejére:
Továbbá: 1 egész

*

Elkészítés:

Elkészítése:
Az élesztőt a meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk és megszórjuk egy evőkanálnyi cukorral. Hagyjuk felfutni.
A lisztet egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük benne a sót.
Hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a tojást, a maradék cukrot és a vaníliás cukrot. Elkezdjük összedolgozni, majd fokozatosan adagoljuk hozzá az olvasztott margarint.
Rugalmas tésztát dagasztunk belőle. Minél tovább dagasztjuk, annál több levegő kerül a tésztába és annál puhább lesz a végeredmény.
Lefedve, meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük. A túrótölteléket elkészítjük. megkelt tésztát két egyenlő részre osztjuk és gombócokat formázunk. Hagyjuk letakarva még további 10 percet pihenni.
Majd az egyik bucit kb. 3 mm vastagra elnyújtjuk. 4 egyforma cikkre vágjuk.
A cikkeken, a kör közepére eső felén ejtünk négy darab kb. 3 cm-es vágást. A kiflik szélesebb oldalára teszünk egy púpos evőkanálnyi alma tölteléket.
Ezután ráhajtjuk a tészta szélét, amit az ujjunkkal kicsit lenyomkodunk.
Majd feltekerjük, és kifli formára hajtjuk. A hajtás részt alulra fordítjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, ahol letakarva addig hagyjuk kelni, míg a sütő bemelegszik.
Lekenjük egy egész, kissé felvert tojással.
170 fokon nekem gázos kb. 40 perc alatt szép pirosra sütjük.

Túrós kelt finom kifli

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Túrós kelt finom kifli

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!