Hozzávalók:
250 ml meleg tej
50 ml meleg víz
4 dkg friss élesztő
5 evőkanál cukor
1 kiskanál só
2 tojássárgája jól kikavarva
8 dkg olvasztott vaj
1 tojás (a kenéshez)
60 dkg liszt
Töltelék:
50 dkg túró
ízlés szerint cukor
citromleve
*
Elkészítés:
-A tésztát jól összegyúrom és kb 1 órát kelesztem (előre az élesztőt felfuttatom kis cukros langyos tejben)
A Tésztát kinyújtom borospohárral kivágom és minden második közepére késsel keresztet vágok.
Az eggyik karikára ráhalmozok egy kiskanál túrót és amire keresztet vágtam azzal befödöm,villával körbenyomkodom ,hogy ne nyiljon szét .Kb fél órát kelni hagyom azután megkenem tojással és előmelegített sütőben szép pirossra sütöm (kb 30 perc)