Hozzávalók:
Tészta:
50 dkg liszt,
két tojássárga
5 dkg olvasztott vaj
3 dkg élesztő
2,5-3 dl tej
Töltelék:
50 dkg túró
2 evőkanál tejföl
20 dkg reszelt sajt
1 egész tojás
2 teáskanál só
fél teáskanál bors
egy kis fej hagyma
egy gerezd reszelt fokhagyma
5 dkg vaj
*
Elkészítés:
A hozzávalókból készítettem kelt tésztát, olyan fánktészta állagút.
A túrót kikevertem a tejföllel, a vajban párolt apróra vágott hagymával, a reszelt fokhagymával, sajttal, tojással és a fűszerekkel.
A megkelt tésztát kinyújtottam, megkentem a túróval és feltekertem, mint a bejglit.
Lekentem tojással, megszórtam sajttal és pirított tökmaggal.
Trapéz (bár inkább háromszög )alakú szeletekre vágtam és 190 fokon sütöttem.