Hozzávalók:
50 dkg túró
60 dkg friss meggy magozva, v. cseresznye
15 dkg lágy margarin
7 ek búzadara
3 ek rétesliszt
10 ek cukor
4 db egész tojás
csipet só
1 reszelt citrom héj
3 cs vaniliás cukor
1,5 mk szódabikarbóna
1 nagy pohár tejföl
1 ek liszt
1 db tojás
*
Elkészítés:
Az alap hozzávalókat, egy nagy tálba tesszük, és alaposan összekeverjük simára dolgozzuk, majd közepes méretű tepsit jól kizsírozunk, és ki béleljük sütőpapírral, és beleöntjük s egyenletesen elsimítjuk.
A tejfölt 1 evőkanál liszttel, 1 tojással elkeverünk, és evőkanállal rá csurgatjuk, majd egyeletesen elsímitjuk rajt.
Elő elegített forró sütőben közepes lángon, 40 perc alatt aranysárgára sütjük.
Ha kihűlt vaniliás porcukorral megszórjuk és szeleteljük.