Túrós és lekváros gombóc.

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

5

Nehézség

Haladó

Túrós és lekváros gombóc.

Túrós és lekváros gombóc.

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

Igény szerin főtt áttört, kihűtött krumpli   (1 kg)
liszt                                                                ( kb 30 dk)
túró ízlés szerint ízesítve                          (25 dkg  )
szilvalekvár

1-2 tojás
olaj kb fél dl
zsemlemorzsa ízlés szerint cukrozva
kevés őrölt fahéj

*

Elkészítés:

A krumplit megfőzzükkrumplinyomón áttörjük, kihűtjük.
Adunk hozzá sót, 1 tojást és annyi lisztet hogy egy könnyen gyúrható tésztánk legyen.
4-5 cm vastag rudat sodrunk belőle, majd jó ujjnyi darabokra szeleteljük és ellapítjuk kör formára, erre rárakjuk a túrót vagy a szilvalekvár, összedolgozuk a széleket és a tenyerünk között megformázzük.
Vizet forralunk és ha fő rakunk bele a gombócokból és amint feljönnek a víz tetejére, kiszedjük hideg vízbe.
Közben az olajon megpirítjuk a zsemlemorzsát, ha kész adunk hozzá cukrot és fahéjat és ebbe megforgatjuk a vízből kiszedett gombócokat.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Túrós és lekváros gombóc.