Hozzávalók:
Hozzávalók:
70 dkg liszt
5 dkg élesztő
25 dkg cukor
1 csokis pudingpor
1 vaniliás pudingpor
1 ek. kakaópor
1 tojás
4 dl tej
csipet só
1 dl étolaj
Töltelék:
50 dkg túró
4 alma
zsemlemorzsa
dara
cukor
citromlé
fahéj
*
Elkészítés:
Elkészítés:
Meglangyosítjuk egy kis cukorral a tejet, majd belerakjuk az élesztőt és felfuttatjuk.
Összedolgozzuk a lisztet, az olajat és a sót.
Elfelezzük a tésztát: az egyik felébe belekeverjük a vaniliás pudingot, a másikba a kakaót és a csokis pudingport.
Megcsináljuk a tölteléket; Almás: lereszeljük az almát, kicsavarjuk, adunk hozzá cukrot, fahéjat és zsemlemorzsát. Túrós: Áttörjük a túrót, adunk hozzá ízlés szerint cukrot, citromlevet, vagy ha van citromhéjat, 1 tojásfehérjét és darát, de azt ne sokat (3-4 ek.)
A tésztákat kinyújtjuk, a kakaós tésztát a túrós töltelékkel, a fehér tésztát az almás töltelékkel töltjük meg. Feltekerjük a tésztákat, megkenjük tojássárgájával és berakjuk tepsibe, 1 órát pihentetjük és 30 perc alatt készre sütjük.
@haspok.blog.hu