Túrós, citromos, vanília pudinggal töltött fánk

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

fatime

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

60

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

Hozzávalók a tésztához:
1 kg liszt
2 cs(2*7g) Dr Oetker por élesztő vagy 50g friss élesztő
2 db tojás
4 dl langyos tej
1 dl olaj
100 g kefír vagy tejföl
4 evőkanál kristálycukor
1 mokkáskanál só.
Töltelék hozzávalói:
250 g tehéntúró
1 fél citrom leve
3 evőkanál cukor
1 cs vaníliás pudingpor
500ml tej
100 g vaj/ vagy kocka margarin.

*

Elkészítés:

Tészta elkészítése: a tejbe tesszük az élesztőt, adunk hozzá 1 evőkanál cukrot, majd elkeverjük és hagyjuk állni 10 percet.
Egy tálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk a sót és összekeverjük.
Hozzáadjuk a maradék cukrot, tojásokat, kefírt vagy tejfölt, olajat, a felfutott élesztőt és jól kidagasztjuk.
Pici liszttel megszórjuk a tetejét, majd lefedve meleg helyen hagyjuk kelni egy órát.
Töltelék elkészítése: egy kisebb fazékba tesszük a pudingport, a cukrot, adunk hozzá egy kevés tejet és csomómentesre keverjük.
Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a maradék tejet.
Kis lángon, sűrű krémmé főzzük.
Még melegen hozzáadjuk a vajat vagy margarint, addig keverjük amíg elolvad.
Egy tálba áttesszük, folpakkal lefedjük a tetejét és hagyjuk kihűlni.
A túróhoz hozzáadjuk a citrom levét, majd egy villával szétnyomkodjuk.
A kihűlt krémet apránként hozzákeverjük, majd félretesszük.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk kb.
2-2, 5 cm vékonyra.
Sima kerek pohárral vagy fánkszaggatóval kiszaggatjuk, majd hagyjuk pihenni 10-15 percet.
Addig felhevítjük az olajat.
Egy pici tészta darabbal ellenőrízhetjük elég meleg az olaj.
Ha feljön a tetejére és serceg, sül akkor jó.
Kisütjük a fánkokat.
Hagyjuk kézmelegre hűlni.
Egy fakanál végével lyukat fúrunk, így habzsákból könnyen tölthető lesz.
A krémet sima csővel ellátott habzsákba töltjük, majd megtöltjük a fánkokat.
Jó étvágyat kívánok hozzá!