Hozzávalók:
*
Elkészítés:
A húst alaposan megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk.
Kiklopfoljuk és besózzuk.
Addig hagyjuk állni, míg a bundát elkészítjük.
A túrót egy tálba öntjük, villával áttörjük.
A tojások sárgáját a túróhoz adjuk, elkeverjük, sózzuk, borsozzuk, beleszórjuk a lisztet.
A tejet fokozatosan adagolva, a masszát csomómentesre keverjük.
Az olajat feltesszük melegedni.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan a túrós masszába forgatjuk.
A lisztet egy tálkába öntjük, megforgatjuk benne a melleket, majd a túrós masszába mártjuk ( villával kis rásegítés szükséges, hogy jól bevonja a bunda a húst ).
Forró olajban 7-8 perc alatt mindkét oldalukat barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.
Tipp : A kisült bundás húst egy magasabb falú tálba szedtem papírtörlőre, lefedtem alufóliával, és amíg az utolsó hús ki nem sült, hagytam a forró gőzben puhulni.
A hús egyáltalán nem száraz, hanem finom, omlós a bundában.
Ez a bunda mennyiség pont elég lett erre az adag húsra.
Kukoricás rizzsel kínáltam.