Túrós batyu és lekváros bukta

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

60

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Haladó

Túrós batyu és lekváros bukta

Túrós batyu és lekváros bukta

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

50 dkg finomliszt
1 tojás
140 g joghurt
3 ek. olaj
1 csipet só2-3
2-3 ek. cukor
kb. 1,8 dl víz
2 dkg élesztő
1 tojás a lekenéshez
Töltelékhez:
ízlés szerint ízesített túró és sütésálló lekvár

*

Elkészítés:

A tésztához a szokásos módon a kenyérsütőgép üstjébe vagy dagasztógép táljába készítjük az összes hozzávalót és a kenyértésztánál kissé lágyabb, de nem ragacsos tésztát dagasztunk. Kelesztőtálban duplájára kelesztjük.
(természetesen kézzel is ugyanolyan finom tésztát lehet gyúrni)
A tésztát kétfelé vesszük. Az egyikből négyzet alakút nyújtunk, kockákra vágjuk és megtöltjük a túrótöltelékkel. A négy sarkát összefogjuk, picit összecsípjük és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. A másikat köralakúra nyújtjuk, és cikkeket vágunk belőle. Belerakjuk a lekvárt és feltekerjük kifli alakúra, majd tepsibe helyezzük.  Pihentetés után felvert tojással lekenjük. Előmelegített 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük (kb. 15-20 perc alatt). Porcukorral megszórva tálaljuk.
Jó étvágyat !

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Túrós batyu és lekváros bukta