Hozzávalók:
Kelt tészta receptje
Én így csinálom a kelt tésztát
1 l tej
20 dkg rétes liszt
kb 1 kg sima liszt ( De ha lágynak látod akkor még kell hozzá a sima lisztből)
3 evőkanál cukor
2 teáskanál só
1.5 dl olaj
5 dkg élesztő
10 dkg ráma a tészta kenéséhez
*
Elkészítés:
Jól kidolgozod a tésztát az étolajjal együtt. Meghagyod kelni és kinyújtod meg kened 10 dkg puha rámával.
Összehajtod úgy hogy aluról felfelé felőröl lefele és a egyik és másik végét oldalról. hagyod ,hogy így meg keljen.
Majd elnyújtod és ízlés szerint megtöltöd. Tojással lekened a tetejét, előmelegítet sütőben 180 fok sütés 170 fok időtartalom. 35- 45 perc
Ezt lehet fél adagból is készíteni a hozzávalókat meg kell felezni a 10 dkg ráma maradhat a kenéséhez.


