Túrós batyu és lekváros bukta

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Ilona

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

120

Sütési / főzési idő (perc)

120

Nehézség

Túrós batyu és lekváros bukta

Recept leírás:

Hozzávalók:

Kelt tészta receptje
Én így csinálom a kelt tésztát
1 l tej
20 dkg rétes liszt
kb 1 kg sima liszt ( De ha lágynak látod  akkor még kell hozzá a sima lisztből)
3 evőkanál cukor
2 teáskanál só
1.5 dl olaj
5 dkg élesztő
10 dkg ráma a tészta kenéséhez

*

Elkészítés:

Jól kidolgozod a tésztát az  étolajjal együtt. Meghagyod kelni és kinyújtod meg kened 10 dkg puha rámával.
Összehajtod  úgy hogy aluról felfelé  felőröl lefele és a egyik és másik végét oldalról. hagyod ,hogy így meg keljen.
Majd elnyújtod és ízlés szerint megtöltöd. Tojással  lekened a tetejét, előmelegítet sütőben 180 fok sütés 170 fok időtartalom. 35- 45 perc
Ezt lehet fél adagból is készíteni a hozzávalókat meg kell felezni a 10 dkg ráma maradhat a kenéséhez.

Túrós batyu és lekváros bukta

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Túrós batyu és lekváros bukta