Hozzávalók:
Hozzávalók a tésztához: 1000 g
6 dl langyos tej, 1 csipet só, 2 evőkanálnyi kristálycukor,15 dkg margarin, 4 db tojásnak a sárgája, 4 dkg élesztő.,
A töltelékhez: 50 dkg
6 evőkanál kristálycukor, 1 zacskó vaníliáscukor, 2 evőkanál tejföl, 1 citrom reszelt héja,2 evőkanál búzadara, 2 egész tojás.
*
Elkészítés:
Az élesztőt 1 kávéskanál cukorral, 1 dl langyos tejjel felfuttatjuk. A maradék langyos tejhez hozzákeverjük a tojást, a cukrot, a sót, majd a lisztbe morzsolt margarinnal alaposan kidolgozzuk.
1 órán át, konyharuhával letakarva kelesztük.
A megkelt tésztát kinyújtjuk, kb 1 cm vastagra, feldaraboljuk négyzet alakúra./ 28 darab lett/
A közepére tesszük a túrótölteléket, a szemben lévő sarkokat összeillesztjük, picit csavarunk rajta, még fél órán át kelesztük,megkenjük tojással, zsírozott, lisztezett sütőedénybe tesszük, / a papírra kicsit ráragadt az enyém, ezért javaslom a sütőedény kikenését/ előmelegített sütőben szép pirosra sütjük,ha kihűlt, megszórjuk porcukorral.
Töltelék: az áttört túrót összekeverjük a többi hozzávalóval.