Túrós batyu

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kautz József

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

12

Előkészítési idő (perc)

60

Sütési / főzési idő (perc)

25

Nehézség

Könnyű

Túrós batyu

Recept leírás:

Hozzávalók:

A tésztához:
60 dkg finom liszt
2 db tojás sárgája
3 dkg élesztő
3 dl tej
csipet só
2-3 ek.cukor
10 dkg olvasztott vaj vagy margarin
A töltelékhez:
50 dkg tehén túró
2 db tojás sárgája
1 cs.vaníliás cukor
4 ek cukor
1 citrom reszelt héja
10 dkg mazsola
A kenéshez:
1 db tojás
A tetejére:
porcukor

*

Elkészítés:

Előkészítés:Az élesztőt cukros meleg tejben felfuttatjuk.A lisztből,olvasztott margarinból a cukorral,sóval,felfuttatott élesztővel és a két tojás sárgájával tésztát gyúrunk.Liszttel megszórjuk és konyharuhával letakava meleg helyen egy órát kelesztjük.Közben elkészítjük a tölteléket:A mazsolát langyos vízbe áztatjuk.A túrót kikeverjük a cukorral,citromhéjjal,vaníliás cukorral,tojások sárgájával.Hozzáadjuk a lecsepegtetett mazsolát.
Elkészítés:A tésztát 2-3 mm vastagra,téglalap alakúra nyújtjuk.Kb.8×8 cm-es négyzetekre vágjuk.Mindegyik közepére teszünk a töltelékből és felhajtjuk a négy sarkot majd kicsit össze nyomjuk.Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 20 percet pihenni hagyjuk.Lekenjük felvert egész tojással és előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

Túrós batyu

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Túrós batyu

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!