Hozzávalók:
4 dl tej
csapott kávéskanál só
3 evőkanál cukor
3 evőkanál olaj
70 dkg liszt
1 db tojás
4 dkg élesztő
Töltelék:
50 dkg tehéntúró
1 db tojás
1 cs vaníliás cukor
cukor
mazsolát nem szoktam, mert a gyerekek nem kedvelik a sütikben
szóráshoz porcukor
*
Elkészítés:
A meglangyosított tejet kelesztőtálba öntjük, beletesszük a cukrot, sót, olajat, ráöntjük a liszt egy részét, és jól elkeverjük a finomra morzsolt élesztővel. Kicsit hagyjuk felfutni az élesztőt.
Ezután ráütjük a tojást, majd a többi liszttel simára dolgozzuk az egészet. Olyan keménységű legyen, hogy már ne terüljön el a tálban (nokedlinál keményebb), és ne ragadjon a keverőkanálra (én kézzel szoktam dagasztani). Légmentesen lezárjuk, és kétszeresére kelesztjük.
Amíg kel a tészta, a tölteléket elkészítjük: a hozzávalókat alaposan összekeverjük.
A tészta kiborításánál ügyeljünk arra, hogy lisztezett legyen a deszka. Kinyújtjuk a tésztát kb. fél cm vastagságúra. kb. 6 kb négyzet alako ,
Négyzetekre vágjuk a tésztát, és a közepükre halmozzuk a túrótölteléket.
A négyzet egymással szemben lévő sarkait középre behajtjuk, hogy a töltelék fedve legyen.
Tepsibe sorakoztatjuk a batyukat (közöket olajozzuk), majd egy rövid kelesztés után 180 fokra előmelegített sütőbe teszzük, és 35 -40 perc alatt készre sütjük.
Tetejüket olajjal bekenjük, porcukorral meghintve tálaljuk.