Túrós batyu

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Csildi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

60

Sütési / főzési idő (perc)

250

Nehézség

Nehéz

Túrós batyu

Recept leírás:

Hozzávalók:

Hozzávalók a tésztához:
20 dkg ráma
1 kg liszt,
5 dkg élesztő
5 dl tej,
2 tojás sárgája
8 evőkanál cukor,
1 mokkáskanál só,
Hozzávalók a töltelékhez:
50 dkg tehén túró
2 tojás
2 evőkanál tejföl
1 citrom héja és leve
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor,
tetejére:
1 tojás sárgája

*

Elkészítés:

A tésztához a lisztet egy tálba tesszük, 1dl tejben megfuttatjuk az élesztőt 1 kanál cukorral.
Az élesztős tejet a liszthez adjuk, és a többi hozzávalóval együtt ( tojássárgája, cukor, só, ráma ) és a maradék tejet jól megdagasztjuk, végül kb.
fél órára meleg helyre tesszük kelni.
Közben a hozzávalókból elkészítjük a túrós tölteléket.
Ha megkelt a tészta, lisztezett nyújtódeszkára tesszük, és kinyújtjuk kb fél cm vastagságúra.
Kb.
8×8 cm-es négyzetekre vágjuk, ezek közepére a túrós tölteléket tesszünk.
A tészta négy csücskét középen összefogjuk, sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk, kicsit távol egymástól, mert sütés közben még kel, és dagad, és akkor tesszük a sütőbe amikor begyújtottuk.
Ebből az adagból 40 db lett.
10 perc sütés után tojássárgájával megkenjük a tetejét.
és kb 35 perc alatt készre sütjük.
Nagyon finom, és egyszerű sütemény.
Tetejét vaníliás porcukorral hintjük meg.

Túrós batyu

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Túrós batyu

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!