Hozzávalók:
Tészta:
80dkg liszt
2egész tojás
15dkg olvasztott margarin,vagy 12dkg zsír
5dkg élesztő
fél l tej
4ek cukor
1kiskanál só
Töltelék:
50dkg túró
2tojás sárgája
1cs vaniliáscukor
1citrom reszelt héja
cukor ízlés szerint
csipet só
aki szereti tehet bele mazsolát
*
Elkészítés:
Az élesztőt 2dl langyos cukros tejben felfuttatjuk.A lisztet egy nagyobb tálba szitáljuk,és fészket készítünk a közepébe.A tojásokat felverjük a maradék cukorral,és hozzáadjuk a többi langyos tejet.A sót a liszt szélére szórjuk.A felfutott élesztőt beleöntjük a fészekbe,és a tejes tojásos keverékkel bedagasztjuk,végül az olvasztott margarinnal is jól összedolgozzuk.Duplájára kelesztjük kb.50 perc alatt.
Közben elkészítjük a tölteléket,a hozzávalókat összekeverjük.
A tésztánk elég nagy lesz,ezért kettévesszük,és egyenként 5-6mm vastagságú téglalappá nyújtjuk,majd 8×8-as négyzetekre vágjuk.Közepére teszünk egy kanálnyi tölteléket,4sarkát összecsípve batyut formálunk belőle,tepsibe tesszük,tojással lekenjük,20-30 percig pihentetjük.
180 fokos előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.