Túrós batyu

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Dzsédzsé

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

40

Sütési / főzési idő (perc)

15

Nehézség

Könnyű

Túrós batyu

Recept leírás:

Hozzávalók:

Tészta:
80dkg liszt
2egész tojás
15dkg olvasztott margarin,vagy 12dkg zsír
5dkg élesztő
fél l tej
4ek cukor
1kiskanál só
Töltelék:
50dkg túró
2tojás sárgája
1cs vaniliáscukor
1citrom reszelt héja
cukor ízlés szerint
csipet só
aki szereti tehet bele mazsolát

*

Elkészítés:

Az élesztőt 2dl langyos cukros tejben felfuttatjuk.A lisztet egy nagyobb tálba szitáljuk,és fészket készítünk a közepébe.A tojásokat felverjük a maradék cukorral,és hozzáadjuk a többi langyos tejet.A sót a liszt szélére szórjuk.A felfutott élesztőt beleöntjük a fészekbe,és a tejes tojásos keverékkel bedagasztjuk,végül az olvasztott margarinnal is jól összedolgozzuk.Duplájára kelesztjük kb.50 perc alatt.
Közben elkészítjük a tölteléket,a hozzávalókat összekeverjük.
A tésztánk elég nagy lesz,ezért kettévesszük,és egyenként 5-6mm vastagságú téglalappá nyújtjuk,majd 8×8-as négyzetekre vágjuk.Közepére teszünk egy kanálnyi tölteléket,4sarkát összecsípve batyut formálunk belőle,tepsibe tesszük,tojással lekenjük,20-30 percig pihentetjük.
180 fokos előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.

Túrós batyu

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Túrós batyu

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!